kantoor en repro

   orientatie 1k

Productie en kantoor

Het productielokaal van de Zevenster is nieuw dit schooljaar ( 2020/2021).

Tijdens deze praktijklessen worden de werkkisten van RESEVO aangeboden aan groepjes leerlingen van het VSO. Deze kisten hebben we net voor de zomervakantie 2020 gekregen. De kisten hebben de thema’s : sorteren, de- en monteren, inpakken en wegen. Elke kist bevat verschillende niveaus waarop de taken kunnen worden aangeboden.

Ook worden er kantoor en repro werkzaamheden gedaan tijdens deze lessen. Daarom kan het zijn dat we af en toe gebruik maken van de werkruimte beneden bij de VSO ingang van de school. Het kantoorwerk voor de leerlingen uit: het ontvangen van gasten, het aannemen van de telefoon, het kopiëren, lamineren, computer (mail verwerken, Word, Google), het magazijn, de interne en externe post.
Er wordt tijdens de lessen productie en kantoor veel aandacht besteedt aan het samenwerken met een andere leerlingen, het afmaken van een opdracht, doorgaan met je werk na een onderbreking (door bv de telefoon), sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen, tempo, nauwkeurigheid.

Tijdens het werken in het productie en kantoor lokaal wordt gekeken naar welke werkzaamheden de leerling erg aanspreken, welke werkzaamheden hem/haar goed afgaan, waar heeft hij/zij raakvlakken mee heeft, wat kan er nog meer geleerd worden.
Het werken wordt op verschillende niveaus aangeboden zodat het voor alle VSO leerlingen mogelijk is om te komen werken in dit lokaal.

 

orientatie 3    orientatie 2k