Kom stage lopen bij de Zevenster.

Stageplekken 2024-2025

Stagiair(e) ZML de Zevenster 

Ben jij de stagiaire die voor het verschil gaat zorgen bij ons op de Zevenster? Dan zijn wij op zoek naar jou voor het nieuwe schooljaar 24/25!

Waar ga je stage lopen?

ZML de Zevenster is school voor zeer moeilijk lerende leerlingen. We hebben twee afdelingen; het SO (speciaal basisonderwijs; 4 tot 12 jaar) en het VSO (voortgezet speciaal onderwijs; 12-18 jaar). In een groep zitten gemiddeld 12 leerlingen. De leerlingen gaan 5 dagen in de week naar school van 8:15 tot 14:20. Er wordt gebruik gemaakt van een dagprogramma ondersteunt met pictogrammen. 

Alle leerlingen hebben een (licht) verstandelijke beperking en mogelijk andere problematieken. 

In het SO wordt voornamelijk spelenderwijs gewerkt aan de cognitieve vakken. In het VSO wordt er naast de cognitieve vakken, veel aandacht besteed aan praktijkonderwijs. Denk hierbij aan; koken, tuinieren, houtbewerken, lichamelijke verzorging, dierverzorging, ict-vaardigheden en fietstechniek.

Richting het einde van hun schoolcarrière gaan de leerlingen intern en extern stage lopen. 

Wat ga je doen?
’s Ochtends ben jij om 08.00 uur aanwezig voor de briefing. Hierin worden de bijzonderheden voor die dag besproken. 

Vanaf 08:15 uur worden de leerlingen gebracht en begint de schooldag. Op de groepen wordt er ervarend lerend gewerkt aan verschillende doelen op het gebied van: cognitieve vakken, schoolse vaardigheden, zelfstandig-/ zelfredzaamheid en sociale/emotionele vaardigheden. Er wordt gewerkt met een vast dagprogramma dat wordt aangepast op het tempo en de behoefte van ieder kind.  

Je zal altijd samen met groepsleiding in de klas staan en hierbij de groepsleiding ondersteunen. Denk aan het ondersteunen tijdens een cognitieve les of tijdens een praktijkvak. Ook zijn er vergaderingen en studie dagen waarbij jij als teamlid aanwezig zult zijn.

Waar jij het verschil maakt…

Jij hebt een hart voor de kinderen en staat elke dag weer met een glimlach voor ze klaar.
Jij volgt een van de opleidingen die bij ons erkend zijn* en bent vanaf september 2024 (of februari 2025) 16-32 uur per week beschikbaar.
Je bent flexibel, sociaal vaardig en staat open voor nieuwe leerervaringen en staat sterk in je schoenen. 
Je bent initiatiefrijk en een teamplayer.
Je ziet mogelijkheden, benut kansen en bent een echte doorzetter.
Wat heb je nodig voordat je aan de slag kunt?

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG): iedere reguliere stagiair moet een VOG aanvragen, deze moet bij de start van de stage binnen zijn. Na aanvraag kan je hem declareren en wordt hij door de Zevenster vergoed.
 

Laten we koffie drinken!
Heb je zin om aan de slag te gaan? Solliciteer vandaag nog! Wij regelen een heerlijke kop koffie of thee voor als we kennismaken. Liever eerst nog meer weten over deze stageplaats? Kom dan in contact met Karlijn de Rijk-Boogaard, Mirjam Schnieders of Alicia Arens, via 0320-258757of mail naar: stagezevenster@stichtingschool.nl  

 

stagiare De Zevenster.

Downloaden