Nieuws

VSO rekenen met geld

Geplaatst op zondag 28 november 2021

In het rekengroepje olv juf Dunja werken ze aan doelen die gericht zijn op het rekenen met geld.     Hoe duur is iets ongeveer? Welke munten en biljetten zijn er en hoe kan je gepast betalen. .     Met verschillende praktische oefeningen worden de rekenvaardigheden geoefend. .     De leerlingen vinden het interessant

Lees verder

VSO drama periode 1

Geplaatst op woensdag 24 november 2021

Bij de VSO praktijklessen zit ook het vak Drama. Tijdens de dramalessen bij juf Katja hebben de leerlingen rollenspellen gespeeld in de schoolsupermarkt,   situaties bij de tandarts nagespeeld, beroepen uitgebeeld,     Rots en Water spelletjes gedaan, tableau vivant geoefend   en met Halloween hebben ze de spokendans gedaan.   Ze zijn ook echt naar

Lees verder

Vaardigheidsbewijs spoelkeuken

Geplaatst op woensdag 24 november 2021

Jaydon uit mba heeft in periode 1 van dit schooljaar in de taartengroep gewerkt. Hij heeft in die periode geleerd hoe hij een taart moet bakken, maar ook hoe je moet afgewassen in de grote keuken.     . Aan het eind van de periode heeft hij zijn Vaardigeheidsbewijs Spoelkeuken behaald! Super trots op Jaydon!

Lees verder

Afsluiting Rots en Water

Geplaatst op dinsdag 23 november 2021

VSO ob groep heeft in de eerste praktijkperiode van dit schooljaar elke donderdag Rots en Waterles onder leiding van meester Marcel en juf Mirjam gehad.     .          en juf Dunja moest ook meedoen. Als afsluiting hebben de leerlingen een plankje (dat ze daarvoor mooi versierd hadden) zeer krachtig doormidden geslagen. Trotse

Lees verder

Beestenboel in de groene groep

Geplaatst op zondag 21 november 2021

Vorige week hebben de leerlingen van de groene groep ontzetten leuke krant-uilen gemaakt.       .     Maar ook hele griezelige spinnen.  

Lees verder

Zo stoer en heel erg knap

Geplaatst op donderdag 18 november 2021

Xavianni is nog maar net bij ons op school en heeft via Kahoot een quiz over zichzelf gemaakt. Nu hebben de andere leerlingen uit haar groep haar beter leren kennen.

Lees verder

Trommelen op rommel met De Vuilnismannen

Geplaatst op zaterdag 13 november 2021

Afgelopen vrijdag was het een feestje op school. Onder het motto “Trommelen op Rommel” gaven De Vuilnismannen twee knallende interactieve shows van Beat the schoolyard. Met veel enthousiasme lieten de vuilnismannen Sjakie en Harrie de leerlingen ritmes meeklappen en trommelen op omgekeerde emmers.   Voor meer foto’s zie het foto album   .  

Lees verder

De blauwe, gele en oranje groep hebben liedjes voor elkaar gezongen !!

Geplaatst op donderdag 11 november 2021

Vandaag is het St Maarten en de blauwe, gele en oranje groep hebben liedjes voor elkaar gezongen !! . Om de beurt gingen de groepen bij elkaar langs, de lichten uit en de lampjes aan. Een mooi gezicht en natuurlijk kreeg iedereen wat lekkers. .

Lees verder

De blauwe groep : Lampionnen en fruit

Geplaatst op donderdag 11 november 2021

In de blauwe groep hebben ze vorige week lampionnen gemaakt.  . . En tijdens de kookles hebben ze fruitstokjes gemaakt. De leerlingen hebben zelf fruit gesneden, aan het stokje gedaan en natuurlijk lekker opgegeten.     Groetjes van de blauwe groep.

Lees verder

Nationaal schoolontbijt Mbb

Geplaatst op woensdag 3 november 2021

In de mbb-groep hebben ze uitgebreid gepraat over gezond ontbijten en daarna gezellig met elkaar ontbeten.   Na het ontbijt hebben ze de Schijf van Vijf quiz gedaan in tweetallen.   

Lees verder